У Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић”, улица Ватрослава Јагића 5, у понедељак, 2

0.11.2017, биће настављена концертна сезона „Понедељком у Ђорђевићу“, концертом нашег  младог пијанисте Стефана Шаркоћевића. Улаз је слободан.

Стефан Шаркоћевић који завршава студије у Немачкој, а већ има завидну каријеру, на концерт ће извести дела Баха, Бетовена и Шопена:

  • Ј.С.Бацх – Партита но.1 БWВ 825, Б-дур

– Праелудиум

– Аллеманде

– Цорренте

– Сарабанде

– Менует И

– Менует ИИ

– Гигуе

  • Л.В.Беетховен: Соната оп. 57 ф-молл „Аппассионата“
    – Аллегро ассаи

– Анданте цон мото

– Аллегро ма нон троппо / Престо

  • Ф.Цхопин: Анданте Спианато анд Гранде Полонаисе Брилланте Оп. 22 Ес-дур

Стефан Шаркоћевић – биографија

Стефан Шаркоћевић рођен је у Приштини, 16.09.1993. године. Током свог школовања Стефан је континуирано учествовао на домаћим и међународним такмичењима и освајао бројне награде.Остварио је запажене јавне наступе у Културном центру Београда, Свечаној сали Београдске филхармоније, Задужбини Илије М. Коларца

Мастер академске студије клавира завршава у класи реномираног пијанисте и професора Александра Сердара на Факултету музичке уметности у Београду 2016.године. За постигнуте резултате, више пута је награђиван од стране фонда за младе таленте, Републичког фонда, као и Градске општине Младеновац, где је иницијално започео своје музичко школовање у ОМШ „Стеван Христић“, у класи проф. Наде Торбице Ђокић.

Током досадашње каријере, сарађивао је са многим истакнутим уметницима, као што су: Игор Ласко, Николај Демиденко, Светлана Богино, Александар Маџар, Нинослав Живковић и други.

У мају 2016. године положио је пријемни испит за Мастер студије на Фолкванг универзитету уметности у Есену, Немачка (Фолкwанг Университäт дер Кüнсте), где је тренутно на другој години студија, у класи професора Хенрија Зигфридсона (Хенри Сигфридссон).