У Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић”, улица Ватрослава Јагића 5, у понедељак, 2

0.11.2017, биће настављена концертна сезона „Понедељком у Ђорђевићу“, концертом нашег  младог пијанисте Стефана Шаркоћевића. Улаз је слободан.

Стефан Шаркоћевић који завршава студије у Немачкој, а већ има завидну каријеру, на концерт ће извести дела Баха, Бетовена и Шопена:

  • J.S.Bach – Partita no.1 BWV 825, B-dur

– Praeludium

– Allemande

– Corrente

– Sarabande

– Menuet I

– Menuet II

– Gigue

  • L.V.Beethoven: Sonata op. 57 f-moll „Appassionata“
    – Allegro assai

– Andante con moto

– Allegro ma non troppo / Presto

  • F.Chopin: Andante Spianato and Grande Polonaise Brillante Op. 22 Es-dur

Стефан Шаркоћевић – биографија

Стефан Шаркоћевић рођен је у Приштини, 16.09.1993. године. Током свог школовања Стефан је континуирано учествовао на домаћим и међународним такмичењима и освајао бројне награде.Остварио је запажене јавне наступе у Културном центру Београда, Свечаној сали Београдске филхармоније, Задужбини Илије М. Коларца

Мастер академске студије клавира завршава у класи реномираног пијанисте и професора Александра Сердара на Факултету музичке уметности у Београду 2016.године. За постигнуте резултате, више пута je награђиван од стране фонда за младе таленте, Републичког фонда, као и Градске општине Младеновац, где је иницијално започео своје музичко школовање у ОМШ „Стеван Христић“, у класи проф. Наде Торбице Ђокић.

Током досадашње каријере, сарађивао је са многим истакнутим уметницима, као што су: Игор Ласко, Николај Демиденко, Светлана Богино, Aлександар Маџар, Нинослав Живковић и други.

У мају 2016. године положио је пријемни испит за Мастер студије на Фолкванг универзитету уметности у Есену, Немачка (Folkwang Universität der Künste), где је тренутно на другој години студија, у класи професора Хенрија Зигфридсона (Henri Sigfridsson).