Завршна свечаност доделе награда Фестивала школског еколошког филма Не окрећи главу… Реагуј!, биће одржана у понедељак, 23. априла 2018. године у 13 часова, у свечаној сали Градске општине Звездара.

Свечаност ће отворити заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић.

Стручни жири прогласиће најбоље филмове по категоријама, а имаћемо прилику и да их погледамо. Најмлађи Звездарци из вртића Звездани гај извешће кратак уводни уметнички програм, а ученици – аутори награђених филмова, са својим менторима, биће доступни за разговор и питања.

Oрганизатор је Удружење „Звездарски еколошки центар ЗЕЦ“, које је у парнерстви и уз суфинансирање Министарства просвете и технолошког развоја,  у сарадњи са школама и ПУ Звездара и уз подршку ГО Звездара, спровело пројекат „Фестивал школског еколошког филма Не окрећи главу… Реагуј!“.

Својим активностима Удружење „Звездарски еколошки центар ЗЕЦ“ доприноси едукацији и развоју свести о важности екологије и рециклаже код свих узраста младих од вртића до факултета.

Циљ овог пројекта је оснаживање младих  за иницијативе и активности усмерене на јачање свести о значају заштите животне средине и очувања природне баштине.

Млади имају и интерес и обавезу да се баве проблемима очувања природе и здравља људи, зато што морају  да живе са последицама онога што су им оставиле претходне генерације.