Поводом Међународне недеље солидарности са особама са инвалидитетом, која се обележава у последњој недељи октобра, Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом Градске општине Звездара, у понедељак 26. октобра, у 12 часова у Месној заједници „Булбудер“, Димитрија Туцовића 83, реализује програм под називом „Јачи напред“. Присутне ће у име ГО Звездара поздравити члан општинског Већа Мирослав Мариновић.

У сарадњи са Удружењем за спорт и рекреацију особа са инвалидитетом и Волонтерским сервисом Звездаре, Канцеларија ће организовати  фокус групу, чији је циљ да окупи представнике особа са инвалидитетом, родитеље/старатеље и представнике удружења особа са инвалидитетом, како би  заједно дефинисали препоруке и научене лекције из „доба короне“.

Будући да је епидемија изазвана вирусом Covid 19 већ више месеци наша реалност, као и да је октобар Месец менталног здравља, овим догађајем ГО Звездара жели да  укаже на потребе особа са инвалидитетом и њихових породица, као једне од најрањивијих група, као и да пошаље поруку колико је солидарност са најугроженијима потребна и колико им она значи и да укаже на важност бриге за наше ментално здравље- посебно у временима здравствене и социјалне кризе. Нагласак ће бити на томе шта су били највећи изазови, а шта системи подршке које у наредним месецима треба развијати и учинити што доступнијим особама са инвалидитетом и њиховим породицама.

Фокус групу ће водити Јелена Вулић, психолог и психотерапеут, а за све учеснике пригодне поклоне  обезбедио је Волонтерски сервис Звездаре са својим волонтеркама.

Препоруке добијене на овом скупу биће прослеђене заинтересованим појединцима и породицама а саветодавни рад стручњака Канцеларије биће интензивиран и у наредном периоду путем телефона 7822-547, јер су за том врстом подршке суграђани већ исказали потребу.

Скуп ће бити организован у складу са актуелним епидемиолошким мерама.