Учесницима радионице подељене су брошуре, музички цд са еколошким темама намењене деци предшколског и нижег школског узраста„ Еко-песмарица“, коју су уз подршку Града Београда, Секретаријата Заштите животне средине саставилии припремили удружења „ЗЕЦ“  и „Нови еко талас“.  Након тога креативни рад свих учесника радионице био је фокусиран на обраду-рестаурацију одбачених (старих) просторних паравана за декорацију енетеријера. Паравани су утегнути, промењени су унутрашњи оквири и такви су  спремини за декорацију.

Користећи комбиновану технику за рад, од старих ентеријерних паравана уз помоћ канапа и лепка покушаћемо да удахнемо нови живот старим предметима који ће бити искоришћени за изложбу коју припремамо. Као и друге врсте  ручног рада и овај има „антисрес“ дејство и чини да се, док га радите, опустите и заборавите на дневне бриге.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања и одбране животне средине и здравља људи и планете Земље, кроз едукативно – креативни приступ.

Звездарски еколошки центар” – ЗЕЦ и „Чувари заната” сваког четвртка од 18-20 сати у „Клубу 503“, ул Бул. краља Александра бр. 503 на Звездари, организију бесплатне еколошке радионице под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“. За све учеснике радионица обезбеђен je радионичарски материјал, заштитне маске и освежење.

Следећа радионица ће се одржати у четвртак 29.10.2020. године. поручују нам организаторке радионица Биљана и Бојана.