Школа енглеског за сениоре Волонтерског сервиса Звездаре уписује нову групу полазника за почетни ниво едукације. Због актуелних епидемиолошких услова, током наредна два месеца часови ће се одржавати путем скајпа. Термин одржавања часова је понедељком од 11 до 12,30 часова, почев од 14.децембра. Број полазника је неограничен, а едукацију воде вишегодишње волонтерке Сервиса Јасмина и Драгана.

Волонтерка Јасмина Поповић Ћирић, економиста, преводилац и лиценцирани туристички водич, која поред еглеског говори још пет језика, са много знања, вештине и добре воље на својим радионицама уводи сениоре у познавање основа овог језика. Она кроз предавања и конверзацију пружа подршку сениорима и подстиче њихово дружење које је драгоцено не само у време епидемије.

Друга волонтерка „енглескиња“ Драгана Степановић, матуранткиња Филолошке гимназије, има скоро четворогодишње искуство у раду са сениорима на овим радионицама у Волонтерском сервису. Разлика у годинама, од првих часова ове тинејџерке, није била препрека да Драгана буде добар едукатор сениорима са неопхдним ауторитетом.

Сениори заинтересовани за обуку путем скајпа, као и они који нису у могућности да се прикључе часовима онлајн, могу се пријавити на број телефона канцеларије Волонтерског сервиса Звездаре 286-4426, сваког уторка и четвртка од 10 до 14 часова или путем мејла: volonterski.servis@zvezdara.org.rs. Када се буду стекли услови за одржавање часова у просторијама Сервиса, у групама до 5 полазника, пријављени суграђани биће благовремено обавештени телефоном.