Четрнаест пуних џакова пластичних чепова пренето је данас из хола ГО Звездара у ОШ „Стеван Синђелић“, где ће бити сабирно место за прикупљање из звездарских школа у, већ добро познатој, хуманитарној акцији „Чеп у џеп“.

После успешно спроведене акције и помоћи Кости Васиљевићу, ученику ОШ „1300 каплара“, акција је настављена и у школској 2015/16, а у оквиру два откупа у првом полугодишту (октобар и децембар 2015.) прикупљена је сума која покрива трошкове набавке ортопедског помагала за Јована Абазу, ученика ОШ „Десанка Максимовић“.

Ускоро ћемо сазнати коме ће бити упућена средства за помоћ, када о томе одлуку донесе актив директора звездарских школа.

Акција „Чеп у џеп“ наишла је на невероватан одзив. На позив Градске општине Звездара и Пријатеља деце Звезаре одазвали су се сви Звездарци, од најмлађих у вртићима, ученика основних и средњих школа, до запослених у општинској управи, као и грађана који послом долазе у Општину.

И после ове испоруке акција ће се наставити. Прикупљају се пластични чепови са флашица воде, сокова и других напитака, млечних производа, уља, сирћета, крема за руке, паста за зубе, са средства за прање судова и др.

Када се сакупи већи број чепова може се донети на неко од места за сакупљање (једно такво место је и на улазу у зграду Општине Звездара, Булевар краља Александра 77). Укључите се и ВИ!

Традиционална хуманитарна акција дечје солидарности настала је у току акције „Деца деци“ која се спроводи током сваке Дечје недеље у октобру. Од 2014. године, на иницијативу ОШ „Драгојло Дудић“ ова акција се спроводи под називом „Чеп у џеп“. То је хуманитарна, али у исто време и еколошка акција.

Учешћем у акцији, не само да се чини хумано дело и помаже оболелој деци, већ се развија и шири еколошка свест и подсећа колико је важно да сви бринемо о очувању животне средине.