У Библиотеци „Бранко Миљковић“, Булевар краља Александра 298, постављена је трећа по реду изложба полазника Креатополис арт студија коју посетиоци могу да погледају до 15.1.2021. године.

Близу тридесет изразито талентованих ученика, узраста од предшколског па до гимназијског, учинили су да ова новогодишња изложба буде прави мали празник за очи. Њихова менторка и академска сликарка Јана Растегорац Вукомановић и овога пута нашла се у улози кустоса.

Фокус изложбе је на портретима, као и на радовима који су инспирисани историјом уметности, али и класичним ликовним темама – пејзажима, мртвом природом, животињама. Заступљен је широк спектар техника – могу се видети цртежи оловком, угљем, пастелима, акварели и слике акриликом на дасци и картону, макете грађевина инспирисане античком архитектуром, фигурице од глине, као и осликани комади текстила.

Тако је начињен пресек рада овог уметничког студија, не би ли и публика могла да ужива у плодовима креативности младих полазника. Они ни у отежавајућим и истовремено изазовним околностима нису одустали од неговања свог ликовног израза – једног од највећих дарова који дете и његови родитељи могу да добију.

Изложбу је могуће посетити уз поштовање актуелних епидемиолошких мера.