Сезона купања на базенима Спортског центра „Олимп – Звездара“, улица Вјекослава Ковача 11, почиње у суботу, 25. маја, манифестацијом „Младост на Олимпу“ која обухвата целодневни спортки и уметнички програм. Званично отварање базена почиње у 11 сати.

Базени Спортског центра „Олимп – Звездара“ ове године знатно раније почињу са радом захваљујући соларним панелима, који су инсталирани током прошле године. Укупно 48 соларних плоча служиће за догревање базенске воде и воде у тушевима, што омогућава продужетак сезоне купања на отвореним базенима.

Манифестацију „Младост на Олимпу“, у организацији Спортског центра „Олимп – Звездара“ и Градске општине Звездара, обележиће разноврстан културно – спортски програм намењен свим узрастима.

У оквиру спортског програма, сви посетиоци ће имати прилику да присуствују правим  спортским спектаклима, попут турнира у фудбалу, кошарци, одбојци на песку, параолимпијским дисиплинама, турнира у шаху који ће бити отворен за учешће свих заинтересованих , као и у мини Олимпијади за малишане. Такође, сви присутни ће и сами моћи да се опробају у стреличарству и стрељаштву.

Љубитеље музике и плеса неће остати разочарани јер је припремљен незабораван програм у оквиру комплекса базена у оквиру кога ће наступити културно уметничкиа друштва, плесачи, оркестри и бендови, док ће у оквиру амфитеатра отпочети „Фестивал дечје игре“ који ће се наставити и наредног дана, у недељу 26. маја.

Едукативне занимљивости припремили су, у оквиру манифестације „Младост на Олимпу“, Ватрогасно друштво Звездаре, које ће извести демонстрацију гашења пожара и представити ватрогасни камион, док ће чланови Црвеног крста Звездаре приредити симулације пружања прве помоћи на фантом лутки а шминкер Црвеног крста ће свим заинтересованима исцртавати различите повреде за које ће добити упутство процедуре за санацију и пружање помоћи. Такође, сви присутни ће имати прилику да буду добровољни даваоци крви и учине хумано дело.

Манифестација „Младост на Олимпу“ има за циљ  дружeњe, зaбaву, квaлитeтнo и лeпo прoвeдeнo слoбoднo врeмe малишана и школараца свих узраста, као и специфичан циљ, инклузију деце са инвалидитетом међу своје вршњаке.

Први дан купања, након свечаног отварања нове сезоне, биће традиционално бесплатан за све посетиоце.