Нова обука незапослених лица  „Пут до успешног предузетника“, у организацији Градске oпштине Звездара и Националне службе за запошљавање, биће одржана у понедељак и уторак, 29. и 30. јуна, од 10 до 13 часова у Академији за пословне и струковне студије, ул. Краљице Марије 73, амфитеатри 5 и 6.

Едукацију ће обавити стручњаци Националне службе за запошљавање, а током два дана обуке 50 полазника који су се пријавили НСЗ, ће моћи да савладају следеће теме: економска мотивација за предузетништво, дефинисање пословне идеје, правни аспекти бизниса, израда бизнис плана и сл, што ће им омогућити да: провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике предузетништва, спознају своје предузетничке склоности, информишу се о поступку регистрације и актуелним законским прописима, попуне Захтев са бизнис планом.

Завршеном обуком полазници добијају могућност да конкуришу за почетна бесповратна средства која ће им омогућити лакшу реализацију пословне идеје које имају, јер добијањем сертификата стичу формални услов за конкурисање по јавном позиву за доделу субвенција за самозапошљавање.

Обука је део планираних активности предвиђених Локалним планом запошљавања ГО Звездара за 2020. и ова обука је друга која се реализује ове године (прва је била у фебруару).

Због ограниченог броја корисника обуку могу похађати само они који су се пријавили НСЗ, а из епидемиолошких разлога и реализатори и корисници морају имати заштитне маске.