Овог априла, нова група сениора почела је своју двомесечну обуку у Школи компјутера и Школи сликања Волонтерског сервиса Звездара.

Петоро сениора у „Школи компјутера за сениоре почиње од основних: команди на тастатури, писања у wordu, примања и слања мејлова, „скидања“ слика и текстова… Као и обично, први час је посвећен упознавању

Сениори ће се дружити и учити од Гордане Јанићијевић Потпара, по професији новинарке, али и волонтерке Сервиса, са циљем да се „пробијајући лед“ кроз шалу и смех, ослободе и победе страх да ћеннешто покварити или поставити  неко глупо питање…То у овој школи не постоји. Радионицу значајно оснажује и Горан Милић, волонтер, који већ на првом часу инсталира програме који полазницима недостају, а који се користе током обуке. Отвара и мејлове онима који их немају…

А колико је озбиљна ова Школа, говори и податак да постоји и термин за допунски час, ако је некоме потребна посебна помоћ, петком у просторијама Волонтерског сервиса у време „Интернет клуба“ када су од 10 до 12 сати добродошли сви који желе да се друже и сурфују.

Школа сликања коју води Јелена Митровић, академска сликарка и волонтерка Сервиса, окупила је шест заинтересованих и талентованих сениорки који желе да, уз Јеленину менторску подршку, савладају технике пастела, темпера, уља, угљена, графита и комбиноване технике и пронађу ону која им највише одговара. Већ после првог двочаса настали су радови који обећавају да ће се наћи на некој заједничкој изложби.

Обе радионице су бесплатне, а Општина Звездара је обезбедила неопходан материјал. Заинтересовани се могу пријавити уторком и четвртком од 9 до 14 сати на број телефона Волонтерског сервиса Звездара 286 44 26.