Захваљујући предлозима грађана и доброј сарадњи Градске општине Звездара са надлежним институцијама и јавно комуналним предузећима на територији општине Звездара биће изграђено или реконструисано 10 дечјих игралишта.

У сарадњи Општине Звездара и ЈКП Зеленило Београд, у току су радови на реконструкцији два дечја игралишта уУчитељском насељу.  Нови изглед  добиће простор за игру деце на углу улица Јелене Миоч и Учитељске, чија је вредност 6,5 милиона динара и дечје игралиште и спортски терен на простору између улица Мис Ирбијева-Др Велизара Косановића-Раљска-Мирчанска. Вредност радова је око 9,5 милиона динара.

До краја месеца почеће и реконструкција три спортска терена на Стојчином брду у Миријеву, у делу између улица 16. октобра и Матице српске. Вредност ових радова, које изводи Зеленило Београд,  је око 10 милиона динара. Предвиђено је да буде реновирано и дечје игралиште и простор за тзв. миран одмор који се налази код вртића „Чигра” у Устаничкој улици 194а.

ГО Звездара у овој години финансираће изградњу три потпуно нова и модерно опремљена дечја игралишта на својој територији. Нова игралишта добиће малишани на Миријеву  у Шејкиној улици , деца у насељу Војвода Влаховић и најмлађи становиници Звездаре у улици Ђуке Динић у МЗ „Вуков Споменик”.

Током ове године ГО Звездара издвојила је новац и за реконструкцију дечјих игралишта у улици Руди Чајавеца у Миријеву, улици Браће Срнић на Медаковићу и Крфској улици где ће нов изглед поред дечјег игралишта добити и теретана на отвореном.