После учешћа и успешног представљања фолклорно-ритмичке секције Школе за оштећене слухом – наглуве „Стефан Дечански“ на Звездарском еколошком фестивалу, представници организатора Фестивала: ГО Звездара, Звездарског еколошког центра, Чувара заната позвани су на Новогодишњи маскенбал који је одржан данас у сали ове школе.

Пред стручним жиријем и публиком дефиловале су предивне маштовите маске вила, вилењака, принцеза, чаробњака, Дизнијевих јунака, лептира, лавова, гусара, насмејана лица учесника, јединствених и једнаких у претпразничној радости у костимима прекрасних боја скројених у школској кројачници.

Није било лако стручном жирију да одабере и прогласи најлепше маске, али приредба је била успешна, програм богат, а учесници, родитељи, васпитачи и гости су уживали, тако да су сви били победници.

Школa за оштећене слухом – наглуве „Стефан Дечански“ следеће године слави 120 година рада. У систему школе постоји предшколско , основно и средње образовање. Поред наставних активности у школи функционишу и секције.

Ученици фолклорно-ритмичке секције учествују на свим значајним манифестацијама у граду и шире и на тај начин показују да и млади са оштећеним слухом могу да осете и чују звук и ритам. Секција је инклузивног карактера и води је мото: У музици и игри смо сви исти. Музика не познаје различитости.