Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић уручио је новогодишње пакетиће особама ометеним у развоју у просторијама њиховог дневног боравка у Петраркиној улици у Миријеву.

Поздрављајући их, председник општине Звездара им је пожелео да лепо проведу новогодишње и божићне празнике и рекао да се нада да ће им година која долази бити лепа и успешна. На то су му они раздрагано захвалили и, такође, и њему пожелели срећну Нову годину.

Милош Игњатовић је похвалио рад стручног тима, који подразумева сарадњу и заједнички рад дефектолога и стручних сарадника: “За ову врсту посла неопходна је, пре свега, љубав и преданост хуманитарном раду, јер наши стручњаци у овом послу често остају непримећени у друштву у коме је њихов допринос заиста немерљив. Општина Звездара ће наставити са свим активностима које су у њеној ингеренцији како би пружила сву помоћ и подршку родитељима, али и стручним службама у подизању квалитета живота корисника Установе“ – напоменуо је председник ГО Звездара захваљујући се запосленима на оданом и брижном раду са овом децом.
 

 
У Установи за особе са посебним потребама у Миријеву тренутно дневно борави 15 корисника старости од 15 до 30 година, рекла нам је помоћница директорке Биљана Мирковић. Просторија је препуна њихових рукотворина и различитих радова, у шта су се чланови делегације и сами уверили. Током боравка они се баве разним активностима, чиме креативно испуњавају време у боравку. “С обзором на то да је простор релативно мали, тренутно нисмо у стању да прихватимо више деце. За сада и нема таквих захтева, иако је Миријево велико насеље“ – каже Биљана Мирковић.

Новогодишњи пакетићи су купљени средствима прикупљеним током одржаног хуманитарног концерта КУД „Бранко Цветковић“ у организацији Извиђачког одреда „Н.Х. Миодраг Миловановић – Луне” и уз подршку Градске општине Звездара. Због тога су, поред председника општине Милоша Игњатовића, радост око доделе новогодишњих пакетића за особе са посебним потребама, поделили и млади извиђачи, као и њихов старешина Дејан Пантић.

Ово је само једна у низу активности којом општинска власт показује бригу за све категорије становништва Звездаре једнако. Председник Милош Игњатовић организовао је заједно са члановима Већа ГО Звездара и представу “Маша и меда“, која ће за ову децу, као и за све заинтересоване, бесплатно бити одржати вечерас у МЗ „Липов лад”, Булевар краља Александра 298, са почетком у 19 часова.