Поводом обележавања Међународног дана борбе против Алцхајмерова болести- 21.септембра, у оквиру активности неформалне мреже социјалних партнера, Волонтерски сервис Звездаре, ХХУ „Хлеб живота“ и Удружење „Окриље“ у петак 20. септембра са почетком у 11 часова у новим просторијама ХХО „Хлеб живота“ на Звездари, ул. Брсјачка 28, организују програм намењен породицама оболелих од деменције и професионалцима. Програм је колажног карактера и обухватиће едукацију и дружење уз песму, музику и игру чланова КУД „Хлеб живота“. Улаз је слободан.

У оквиру радионица Савет плус, др Ирена Џелетовић Милошевић из Градског завода за јавно здравље одржаће едукацију намењену неформалним неговатељима, односно породицама које посвећено годинама брину о лицима оболелим од деменције, старијим, болесним или немоћним члановима своје породице, а често „забораве“ да брину о себи. Реч је о једној у низу радионица са циљем оснаживања и пружања подршке и помоћи неформалним неговатељима али и скретања пажње шире јавности на постојање ових породица и њихових свакодневних проблема.

Обележавање 21.септембра је и добра прилика да скренемо пажњу јавности на све заступљенији проблем деменције који последњих година није само проблем старијих већ и средњих генерација али и да се чланови ових породица међусобно упознају и размене искуства и проблеме са којима се суочавају а што је добар пут у формирање будућих група самопомоћи као добром и одрживом моделу у решавању свакодневних проблема породица које брину о дементном члану.