Обележавање Дана општине Звездара (16. октобар) почело је турниром у малом фудбалу који је 13. и 14. октобра одржан у СЦ „Олимп-Звездара” пред већим бројем гледалаца међу којима су били и функционери и запослени у ГО Звездара..

На турниру на коме је учествовало 11 екипа одборничких група, Управе, ЈП и установа са територије ГО Звездара прво место је освојила екипа ЈКП „Градска чистоћа”, друга је била екипа ЈП СЦ „Олимп-Звездара”, а трећа екипа „Функционери ГО Звездара”. За најбољег играча турнира проглашен је Немања Антонијевић (ЈКП „Градска чистоћа”), најбољи голман је био Борисав Ивезић (екипа „Функционери ГО Звездара”), а најбољи стрелац Александар Јанковић (из исте екипе).

Победничке екипе, као и најбољи појединци награђени су пехарима које им је уручио председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор.

Утакмице по куп систему су одигране према жребу који је у петак, 12.10. одржан у Градској општини Звездара, а коме су присуствовали представници екипа, као и представници ГО Звездара. У име Градске општине Звездара присутне је поздравио Александар Ерор председник Скупштине ГО Звездара који је пожелео учесницима да турнир протекне у фер и спортској атмосфери а да победе најбољи.

Обележавање Дана ГО Звездара биће настављено у понедељак и уторак, када ће бити реализовано више манифестација намењених првенствено грађанима Звездаре.

Активности обележавања Дана општине укључују бројне културне, уметничке и спортске садржаје намењене свим генерацијама Звездараца.