Обележавање Националне недеље промоције дојења на Звездари, почело је радионицом „Улога патронажне сестре у промоцији дојења” која је одржана у уторак, 1.10. у Дому здравља „Звездара” пред великим бројем трудница и породиља.

Трибину је отворила директорка Дома здравља „Звездара”, Драгана Балановић, која је поздравила присутне и рекла да јој је задовољство што је овај догађај наишао на велики одзив будућих мама које ће овде добити корисне савете у вези са дојењем, као и друге важне информације које се односе на одгој новорођенчади.

Догађају су, у име Градске општине Звездара, присуствовали Виолета Филип, заменик председника ГО Звездара, и Душан Игњатовић, члан Већа ГО Звездара, који су поздравили присутне и захвалили им на великом интересовању показаном за ову веома значајну тему.

Виолета Филип је рекла да је Градска општина Звездара обележавањем Националне недеље промоције дојења настојала да, у сарадњи са здравственим установама и удружењима са своје територије, подржи иницијативу Министарства здравља и Секретаријата за здравство Градске управе Града Београда и да јавности приближи циљеве и активности утврђене Уредбом Владе РС о Националном програму подршке дојењу, породичној и развојној нези новорођенчета. На тај начин породицама је дата прилика да размене искуства и стекну нова сазнања на тему промоције и подстицаја дојења, како постати добар родитељ и колико је важна улога породице.

Присутнима се обратила и Снежана Лончар, главна сестра ДЗ „Звездара”, а о улози патронажне сестре у промоцији дојења говорила је Јесмина Панић, главна сестра Поливалентне патронажне службе која је одржала и интерактивно предавање.

Након предавања породиљама су додељене захвалнице.

Догађаје у току Националне недеље промоције дојења на Звездари реализују Градска општина Звездара и Хуманитарно удружење „Тројка“, у сарадњи са Домом здравља „Звездара”, Клиничко-болничким центром „Звездара“ и Центром за едукацију и истраживање здравља Београд, у циљу обележавања Националне недеље промоције дојења како би допринели подизању свести појединца и друштва о значају дојења као и истицању улоге породице у промоцији здравог родитељства.