Свечаном академијом одржаном у великој сали МЗ „Липов лад”, којој су присуствовали председник ГО Звездара Владан Јеремић, заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, са руководством Општине, као и гости: председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и директори општинских и градских установа и предузећа, обележен је Дан општине Звездара и 76 година од ослобођења Звездаре у Другом светском рату-16. октобар.

У име Градске општине Звездара присутне је поздравио Владан Јеремић који је рекао да му то причињава посебну част,  истакавши да је звездарско руководство сложно јер постоји жеља за развојем и просперитетном будућношћу наше општине, а то плановима и пројектима које Општина има даје посебну снагу. Ту енергију развоја и напретка је препознао и Град Београд као најзначајнији партнер Општине, па ће захваљујући важним пројектима већ следеће године постојати услови да Звездара буде још уређенија на задовољство својих становника. „Свакодневним напорима настојимо да Звездара остане општина са добрим и гостољубивим људима.Да и  у многим наредним годинама буде општина која бележи позитиван природни прираштај, општина која поштује прошла, а предано ради на стварању квалитетнијих услова за будућа времена свих оних који ће живети и стварати на нашој Звездари…И да сви заједно снове претворимо у стварност….”-рекао је Владан Јеремић.

У програму Свечане академије учествовали су полазници драмског студија позоришта „Пан театар“,ученици ОМШ „Владимир Ђорђевић“и оперска певачица Сандра Продановић Масларевић, солиста опере Народног позоришта

У току дана, поводом обележавања Дана општине одржано је више догађаја који су требали да подсете да је ово и дан којим се обележава 76 година ослобођења Звездаре у Другом светском рату, па је председник ГО Звездара, са функционерима Општине примио делегацују СУБНОР-а, након чега је положио венце на Споменик ученицима палим у рату 1941-1945. испред Шесте београдске гимназије, на Споменик борцима палим у Другом светском рату у Миријеву и у Малом Мокром Лугу на Спомен обележје борцима палим за ослобађање Београда на територији Малог Мокрог Луга.

Додела новчане помоћи деци без родитељског старања из фонда Задужбине ,,Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“ одржана је  у Сали за венчања Градске општине Звездара, а том приликом чланови општинског руководства су уручули новчану помоћ у висини од по 16.400,00 динара за седамнаесторо деце  и младих.

Запосленима у Управи ГО Звездара у току дана свечано су уручене јубиларне награда за 10, 20, 30 и 35 година рада.

Све активности одржане су уз придржавање мера прописаних за спречавање епидемије изазване вирусом ковид19 (ограничен број присутних, ношење заштитних маски, држање растојања).