Дан општине Звездара, 16. октобар, обележен је у недељу и понедељак низом пригодних бесплатних програма који су првенствено били намељени житељима Звездаре.

Председник ГО Звездара Милош Игњатовић је истакао да му је велико задовољство што ће ове године Дан општине протећи у знаку Звездараца:

„Нисмо желели да Дан општине обележимо тако што ћемо да правимо манифестације у којима би учествовали само запослени у Општини. Уместо тога, размишљали смо о томе како да обрадујемо све наше грађане и активно их укључимо у обележавање овог нама јако важног дана. Јако ми је драго што смо успели да за њих спремимо квалитетне бесплатне садржаје уз које ћемо заједно прославити дан свих Звездараца“, рекао је Игњатовић.

Дводневни програм је почео у недељу, 15.10, Звездарском ролеријадом „Ухвати залет“, која је одржана у Миријеву на шеталишту испод Месне заједнице „Ново Миријево”. Ролеријада је привукла велику пажњу грађана Миријева, али и других делова општине, а нарочито најмлађих. Најуспешнији такмичари су награђени пехарима, а на Ролеријади је наступио и бенд „Мастер бластерси”.

Истог дана,  у балону СЦ  „Олимп-Звездара“, одржан је традиционални турнир одборничких група у екипним спортовима.

Активности обележавања Дана општине Звездара настављене су у понедељак, 16.10, када су председник ГО Звездара Милош Игњатовић и заменик председника Предраг Веиновић примили делегацију СУБНОР-а, да би, након тога, било одржано полагање венаца на споменик ученицима погинулим у рату 1941-1945, у парку код VI београдске гимназије, и полагање венаца на споменик борцима погинулим у Другом светском рату, код Месне заједнице „Миријево”.

Дан општине Звездара обележен је и доделом награда ученицима звездарских основних и средњих школа који су освојили награде на републичким такмичењима, као и доделом јубиларних награда запосленима у Управи ГО Звездара за 10, 20 и 30 година рада.

Бесплатни програми намењени грађанима Звездаре почели су одржавањем концерта Музичке школе „Владимир Ђорђевић“, на Сцени „Култ”  у УК „Вук Стефановић Караџић“, да би били настављени играњем представа „Романтичне будале” у „Пан театру” и „Брак, у ствари љубав”, на Сцена „Култ”  у УК „Вук Стефановић Караџић“.