Светски дан волонтера, 5. децембар, звездарске волонтерке и волонтери обележили су дружењем са пријатељима који подржавају и помажу рад Волонтерског сервиса.

Владимир Пешић, помоћник министра за рад, запошљавање и социјалну политику похвалио је рад ВСЗ пожелео да ради још успешније, а обећао је да ће његово министарство и даље подржавати и помагати рад Волонтерског сервиса, каo и да ће и даље радити на развијању и ширењу идеје волонтеризма.

У име општине срећан дан волонтера пожелео је Председник општине Звездара Едип Шерифов, који је поновио да је Волонтерски сервис један од најбољих пројеката ГО Звездара.

Свечаности су присуствовали и заменик председника општине Зоран Вулетић, председник Скупштине општине Душан Игњатовић, чланови Већа, Тим за волонтерску подршку, на челу са Радмилом Урошевић, и бројни гости:

Славица Берић, новинарка Политике – волонтерка ВСЗ која редовно обрадује волонтерке неким виртуелним путовањем, увек са нове и занимљиве дестинације,

Видак Масловарић – новинар Радио Београда, који кроз емисију „Доживети стоту“ промовише идеју волонтеризма, бриге о старима и уопште квалитетном животу старијих.

Радмила Урошевић, идејни творац и координаторка Волонтерског сервиса истакла је да су корисници услуга особе од 9 до 92 године, да се из године у годину волонтирање шири и обогаћује, а да помажући другима помажемо и себи, па су волонтери задовољнији и самим тим и здравији.

Комисија за родну равноправност председника општине Звездара у сарадњи са Компанијом „Авон“ обезбедила је вредне поклон пакете за волонтерке које је Волонтерском сервису уручила Слободанка Трифуновић, менаџерка Компаније „Авон“ за територију Звездаре.

Асоцијација „Жена плус“ обезбедила је за сваку волонтерку и волонтера књигу „Здрава жена“ на чијој је изради волонтерски учествовала група аутора (примаријуса, професора, доктора наука), а реализацију је омогућила „Жена плус“ и хуманитарна организација „Гинко“. У име Асоцијације „Жена плус“ Дубравка Малохоџић уручила je захвалницу Волонтерском сервису.

Ученици ОШ „Десанка Максимовић“, победници на прошлогодишњем конкурсу за најволонтерску акцију пренели су своју поруку о волонтирању, а ученици ОШ „Владимир Ђорђевић“, трио виолина и професор Мирослав Босанац учинили су још пријатнијим данашње дружење.