Светски дан здравља обележен је на СЦ „Олимп“ вишечасовном акцијом у организацији Општине Звездара, уз учешће Дома здравља Звездара, Клиничко-болничког центра, Градског завода за болести плућа, Завода за трансфузију крви и Медицинске школе са Звездаре.

Догађај је посетило преко 500 суграђана, који су обавили многобројне прегледе: мерење масноћа и шећера у крви, тежине, висине, крвног притиска, спирометрију, ЕКГ, а на крају разговор са лекарима: кардиологом, интернистом или неурологом.

Осим прегледа, били су ту и Саветовалиште за исхрану Дома здравља Звездара и Саветовалиште за одвикавање од пушења Градског завода за болести плућа, са практичним саветима како да грађани поправе своје животне навике. После обављених прегледа, грађани су добијали јабуку – симбол здравља. Присуство Завода за трансфузију крви омогућило је да петнаест суграђана покаже хуманост дајући крв.

Изузетно посећена и успешна акција, коју Општина Звездара традиционално организује, и ове године је остварена уз помоћ стручног, мотивисаног и стрпљивог особља здравствених установа са Звездаре. Посећеност акције указује на потребу да се омогући што више сличних догађаја на којима би грађани, без обзира на године и здравствено стање, превентивно обављали прегледе и едуковали се о факторима здравствених ризика.

Оваквим акцијама Општина Звездара и СЦ „Олимп“ иду раме уз раме са светским трендом промовисања превентиве и едукације, као најбољег начина борбе против болести.