Градска општина Звездара и Волонтерски сервис Звездаре обележили су 9. рођендан Волонтерског сервиса и девет година рада и развијања идеје волонтирања и хуманости на Општини.

Волонтерски Сервис Звездаре почео је са радом 11.фебруара 2011. године  са идејом да то буде место за све суграђане  и за оне који волонтирају и за оне који желе да помогну. Поред помоћи у кући, едукативних и креативних радионица, Волонтерски сервис има и разне другре активности као што су „Урбани баштовани“, „Књига као лек“, Школе енглеског, компјутера и сликања. Волонтирање на Звездари је традиција. Најмлађа волонтерка има 16 година а најстарији волонтер 74 док најмлађи корисник има 10 година а најстарији 92 године. За 9 година било је 59.000 волонтерских сати  а услуге Волонтерског сервиса Звездара користило је 166 хиљада корисника.

Обраћајући се присутнима заменик председника ГО Звездара Виолета Филип рекла је да чињеница да Волонтерски сервис постоји 9 година говори о преданости и  посвећености волонтеризму.Она је истакла да дугујемо огромну захваност волонтерима и да овога ничега не би било да није њихове несебичне љубави и пажње.Овај модел волонтирања је препознат у целој Србији и наша мисија је да ширимо ту идеју, рекла је Виолета Филип.

Након кратког уметничког програма у коме је учествовала Нада Попов приказан је документарни филм o активностима Сервиса, звездарским волонтерима, корисницима и сарадницимa који је направила најмлађа волонтерка Марија Крковић.

Захвалнице и пригодне поклоне волонтерима уручили су заменик председника ГО Звездара Виолета Филип и чланови Већа ГО Звездара Душан Игњатовић, Владан Јеремић и Александар Ђуричић.

Поред представника Општине, волонтера и корисника, деветом рођендану Волонтерског сервиса присуствовали су и сарадници Сервиса из јавног, цивилног и приватног сектора.