Волонтерски сервис Звездаре, на Велики четвртак 5.априла од 10 до 14 сати организовао је са својим волонтерима/кама и хуманим грађанима/кама дружење и традиционалну акцију прикупљања празничних јаја која су заједно украшавали и осликавали старим и уметничким техникама- луковином, варзилом, декупаж и другим техникама осликавања.

Малишани из вртића „Лавић” и „Весељко” посетили су Волонтерски сервис и за суграђане из београдских прихватилишта нацртали прегршт поклона-цртежа са пролећним и васкршњим мотивима. Три генерације из породице Крковић, бака Даница, ћерка Јелена и унука Софија- заједно су учествовале у акцији на Звездари.

Празнична јаја су током поподнева уручена најугроженијим суграђанима- корисницима Прихватилишта за децу и омладину у Булевару ослобођења 219 и Прихватилишта за одрасла и старија лица у Кумодрашкој 226а.

У акцији прикупљања јаја и гардеробе учествовали су волонтери/ке Сервиса, запослени у Општинској управи Звездаре и суграђани са Звездаре. Захваљујемо се свима који су помогли, као и претходних година, да хуманитарна акција Волонтерског сервиса помогне да део празничне атмосфере и радости Васкрса осете и они који празник неће провести у својим домовима. Прикупљено је око 500 васкршњих јаја.