Будући да су празници увек прилика да дарујемо и будемо хумани, Волонтерски сервис Звездаре је, на Велики четвртак, 28.априла, са својим волонтерима/кама и хуманим грађанима/кама организовао дружење и традиционалну акцију прикупљања гардеробе и јаја која су заједно украшавали и осликавали традиционалним и уметничким техникама- луковином, варзилом, декупаж и техникама осликавања.

Малишани из вртића „Лане” су посетили Волонтерски сервис и за своје другаре из Прихватилишта и Свратишта нацртали прегршт поклона-цртежа са пролећним и ускршњим мотивима.

Претходних дана звездарски Сервис је Звездарцима и Београђанима поклонио и две бесплатне радионице осликавања јаја за Ускрс на којима их је радионичарка Ранка упутила у вештине декупажа и уникатног осликавања ускршњих јаја али и предмета који су део празничних украса и поклона.

Празнична јаја и боје, књиге и одећа су током поподнева уручени најугроженијим суграђанима- корисницима Прихватилишта за децу и омладину у Булевару ослобођења 219, Прихватилишта за одрасла и старија лица у Кумодрашкој 226а и Свратишта за децу улице у Крфској 7.

У акцији прикупљања јаја и гардеробе учествовали су волонтери/ке Сервиса, запослени у Општинској управи Звездаре, Удружење за подршку особама ометеним у развоју „Наша кућа“, Удружење МНРО Звездара и суграђани са Звездаре и других београдских општина. Захваљујемо се свима који су помогли, као и претходних година, да хуманитарна акција Волонтерског сервиса помогне да део празничне атмосфере и радости Васкрса осете и они који празник неће провести у својим домовима. Прикупљено је око 300 кг гардеробе за децу и одрасла лица и 560 ускршњих јаја.

Пре обележавања Великог четвртка, у просторијама Волонтерског сервиса одржан је редован месечни супервизијски састанак волонтера на ком је било речи о актуелностима у волонтирању током априла месеца и то: у кућним условима корисника, саветовалишта за појединце и породице и креативних радионица, Школе компјутера за сениоре и радионице психосоцијалне подршке, „Бонтон старења“.

Сервис је за волонтере припремио поклон- радионицу „смехјоге“ коју су реализовале Бранислава Грцић Вермезовић, Босиљка Павловић и Емилија Станисављевић- обучене „смехјога“ лидерке.