У духу љубави и пријатељства протекло је данашње инклузивно такмичење и дружење деце и младих у сали СЦ „Олимп Звездара“, које је поводом петогодишњице постојања и рада организовало Удружење за очување културне баштине „Дах“, уз подршку и помоћ ГО Звездара.

У име домаћина манифестације присутне су поздравили Вера Вујасиновић – потпредседница Удружења и председник Општине Звездара Милош Игњатовић, а присуствовали су и чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Мирослав Мариновић и Ненад Николић.

„Од особа са инвалидитетом смо научили и спознали задовољство давања и то да се радујемо и верујемо животу“- рекла је Вера Вујасиновић – председница Удружења, и нагласила да сарадња и дружење са удружењима особа са инвалидитетом датира од самог формирања Удружења „Дах“.

Председник Општине Милош Игњатовић честитао је Удружењу „Дах“ петогодишњицу постојања и пожелео доста оваквих јубилеја и другим удружењима. Такође је нагласио да ће Општина подржавати њихов рад, колико је то могуће, кроз пројекте и друге видове помоције јер је цивилни сектор веома значајан.

Сви учесници из удружења: „Победник“ са Новог Београда, „Перпетуум мобиле“, „Наша деца“ Миријево, МНРО Звездара, и Предшколске установе Звездара – вртић „Плави чуперак“, који су се такмичили у дисциплинама боћање, пикадо, висећа кугла, стони тенис и шах добили су захвалнице за учешће.

Сви учесници из МНРО Звездара, Удружења „Наша деца“, ПУ Звездара – Вртић „Плави чуперак“, Удружења „Победник“, Нови Београд и деца и родитељи са општине Стари град, који су се такмичили у пет дисциплина: боћање, пикадо, висећа кугла, стони тенис и шах добили су захвалнице за учешће.

Укратко о Удружењу „Дах“: 

Удружење за очување културне баштине „Дах“ се бави очувањем културне баштине и едукацијом младих о наслеђу предака.

Поред својих редовних активности (радионица старих и уметничких заната) бави се и хуманитарним радом. Од самог почетка свог постојања посебну пажњу посветили су особама са инвалидитетом. Сем уметничких радионица ,

Удружење практикује посете породицама или удружењима која се управо баве особама са инвалидитетом.

У свом саставу има велики број уметника- глумаца, оперских певача, изворних певача и инструменталиста. Веома су поносни на чланове сликаре, вајаре и друге уметнике који су и радионичари.

Организовали су бројне хуманитарне акције, концерте, посете болницама, подржавају спортске манифестације, сарађују са удружењима ОСИ…

У току је пријављивање полазника за радионице калиграфије и курс керамике које организује Удружење.