Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара и Лазо Шеган, члан Већа ГО Звездара задужен за образовање, са сарадницима, у току ове и следеће недеље (до среде) обилазе све основне и средње школе на Звездари поводом почетка нове школске године.

У четвртак, 8.9. када се широм света обележава међународни Дан писмености, функционери ГО Звездара су обишли основне школе: „Павле Савић”, „Деспот Стефан Лазаревић”, „Марија Бурсаћ”, „Бошко Буха” и „1300 каплара”.

Циљ посета је упознавање са стањем безбедности ученика у основним и средњим школама на Звездари, као и сагледавање комуналних проблема у двориштима школа и у њиховој непосредној близини.

Након обиласка свих звездарских основних и средњих школа, на основу прикупљених информација, биће одређени приоритети за текуће одржавање и инвестиционо улагање у области грађевинских радова.

Приликом обилазака школа договорено је да сарадња свих звездарских школа са Општином у наредном периоду буде још интензивнија како би се проблеми решавали брже и како би рад звездарских школа био још успешнији.

O безбедности ученика и запослених, текућем и инвестиционом одржавању школа, програму сарадње Општине и школа, праћењу нередовног похађања наставе, реализацији европског пројекта Лидерство у образовању, у којем је Општина један од партнера и који, између осталог, подразумева и обуке за звездарске директоре, и другим темама везаним за унапређење безбедности и услова за образовање деце и ученика разговарано је и у среду, 7.9.2016. у ГО Звездара, када је одржан заједнички састанак председника општине Милоша Игњатовића са директорима звездарских основних и средњих школа и представницима других установа и инстутуција. Састанак је водио председник Скупштине ГО Звездара, Александар Ерор, уз подршку члана Већа задуженог за послове у области образовања, Лазе Шегана, а радном делу су присуствовали и директорка Предшколске установе Звездара, начелница педијатрије Дома здравља, представници ОУП Звездара и Одељења за друштвене делатности ГО Звездара.