Добровољно ватрогасно друштво Звездара је у периоду 15.11-8.12.2016. у дванаест основних школа на територији општине Звездара реализовало обуку заштите од пожара за ученике трећих разреда.

Реализована обука је изведена у вези са истоименим пројектом који је имао за циљ едукацију из области заштите од пожара са акцентом на узрок несреће, несмотрену дечју игру, нехат, непажњу и непознавање опасности, односно заштиту деце од пожара, експлозија и пиротехничких средстава.

Током обуке укупно је обучено 1161 ученик, а предавачи ДВД Звездара обуку оцењују као веома успешну где су у интeрактивном односу са ученицима указивали деци на све могуће, потенцијалне опасности које вребају у њиховој непосредној околини.

Обуку деце вршили су овлашћени предавачи актива ДВД Звездара и уз видео презентацију указивали на опасности од пиротехничких средстава под слоганом „Стоп петардама” где су деца имала прилику да се упознају са опасностима од истих.

Имајући у виду број повређене деце у претходном периоду, а с обзиром на предстојеће новогодишње празнике, предавачи су желели да током едукације делују превентивно и да указујући на потенцијалне опасности те опасности од питотехничких средстава умање.

С обзиром на дугогодишњу пословно техничку сарадњу ГО Звездара и ДВД Звездара на пољу заштите од пожара, односно едукације у области превентивне заштите од пожара у основним школама на територији општине, надамо се да ће број повреда бити максимално смањен.