У сарадњи београдске филијале Националне службе за запошљавање и Градске општине Звездара у четвртак и петак, 17-18.1.2019.. је у Општини Звездара реализована дводневна обука „Пут до успешног предузетника“. Обуку је успешно завршило 47 полазника којима су сертификате Националне службе за запошљавање уручили Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездара и Павле Кнежевић из Националне службе за запошљавање.

Мирослав Мариновић је, уме Општине Звездара, поздравио полазнике, честитао им на показаном интересовању и постигнутом резултату и рекао да им сертификат који су добили омогућава да са својим пословним идејама конкуришу за субвенцију за самозапошљавање код Националне службе за запошљавање, а да, поред тога, могу да конкуришу за средства и код Министарства, општине или неке друге државне институције. На тај начин, како је рекао, добре пословне идеје могу донети већа материјална средства која ће омогућити лакше покретање сопственог посла и обезбедити запослење. Он је захвалио Националној служби за запошљавање  на успешној реализацији још једне обуке „Пут до успешног предузетника“ у Општини Звездара и пожелео да оваквих обука буде што више и да наком њих што више полазника покрене сопствени посао.

Током два дана обуке полазници су савладали следеће теме: економска мотивација за предузетништво, дефинисање пословне идеје, правни аспекти бизниса, израда бизнис плана, а то им је  омогућило да: провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике предузетништва, спознају своје предузетничке склоности, информишу се о поступку регистрације и актуелним законским прописима, попуне Захтев са бизнис планом.