Више стотина деце и одраслих суграђана посетило је манифестацију Дан здравих навика-Сви на вагу, која је одржана 29. маја на тргу испред Градске општине Звездара.

Преко 200 посетилаца обавило је бесплатно мерење на специјалним вагама које показују боди мас индекс, масноће, шећер у крви, одређивање витаминско-минералног статуса, а након мерења искористили су и могућност да се консултују са нутриционистима.

Организатор манифестације је Удружење за првенцију гојазности Удружења „Сви на вагу”, а према речима њеног оснивача, нутриционисте Милке Раичевић, циљ је да се пробуди свест о томе колико је важна превенција и здраве навике како би се спречила све присутнија гојазност још од раног узраста.

Владан Јеремић, члан Већа ГО Звездара у име домаћина поздравио је присутне изразивши задовољство што Општина може на овај начин да помогне својим суграђанима да брину о свом здрављу, као и да их подстиче да о томе брину на време и негују здраве стилове живота и здраве навике.

Својим присуством на штандовима, разговором, пружањем савета и поделом промо материјала, манифестацију су подржала многа удружења, организације и појединци: Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара- Славица Брђовић, Волонтерски сервис Звездаре – Радмила Урошевић и волонтерке, Асоцијација за помоћ и заштиту жена и деце оболелих од ХИВа „Жена плус“ – Дубравка Малохоџић, АС центар- Ђурица Станков,

Звездарски еколошки центар- Биљана Пантелић, Дневни боравак Оница – Мирјана Орлић, Друштво за спорт и рекреацију инвалида Звездаре – Јагода Планојевић, Удружење ОСИ Београда, Гордана Пушара…

Посетиоци су могли да се упознају и са здравим производима, здравом храном, здравим стиловима живота – са свим оним што им може помоћи да промене лоше навике и крену путевима здравља.

У завршници манифестације на тргу испуњеном децом и родитељима, бакама  и декама, прелепу атмосферу приредиле су девојчице  школског тима ритмичке гимнастике на челу са Наташом Јурченко Кнежевић, лиценцираним тренером ритмичке гимнастике.

Девојчице узраста од 7 до 11 година приказале су четири основна ритмичка састава: без реквизита, са лоптом и са обручем.

На самом крају девојке и младићи Салса клуба „Фиеста” својим увежбаним покретима и брзим ритмом уз познате латино америчке звуке загрејали су атмосферу до потпуног одушевљења присутне публике.