Други дан „Дана сениора на Звездари“ обележен је концертом уметнице Наде Попов у Месној заједници „Липов лад”. Концерт под називом „Музички времеплов“ већ после пар нумера  претворио се у игранку сениора и сениорки уз звуке евергрина из  шездесетих и седамдесетих година и музике из филмова „Љубав и мода“ и „Балкан експрес“.

Публика је певала заједно са Надом најпознатије песме из тог времена: „Мој Београд душу има”, „Само кап весеља тражим”, „Потражи ме у предграђу”, „Девојко мала” и друге.

 

Изведеним репертоаром, концерт је оправдао свој назив времеплова  кроз године у којима су данашњи сениори одрастали, забављали се и сањали младалачке снове.

 

Млади музичари, Катарина Кети Ранковић, пијанисткиња, композиторка и професорка музике и Јован Александар Крстић, саксофониста и професор музике, поред тога што су били сјајна музичка пратња на концерту, извели су инструментал из ТВ серије „Бољи живот“ а Катарина песму „Златни дан“.

 

Као лајт мотив и поруку концерта, публика је заједно са Надом Попов певала неколико пута током вечери рефрен песме „Никад није касно да се љуби страсно“, а италијански хит „Марина“  цела сала је извела хорски и уз буран аплауз.

 

Много радости, доброг расположења, понека суза, бројне аплаузе и поклони за извођаче и цвеће на растанку обележили су концерт Наде Попов у „Липовом ладу”, после кога је, уметница окружена публиком остала још неко време у неформалном разговору и заједничком фотографисању за успомену.

 

За све посетиоце на отварању и учеснике радионице организатор је припремио пригодне уникатне поклоне, а улазнице су подељене преко Удружења пензионера са Звездаре.

 

У среду, 20.септембра, у оквиру манифестације „Дани сениора на Звездари“ у 12 сати у Великој сали у згради Општине биће одржана трибина под називом „Шта треба сениорима?“ у којој ће учествовати старији суграђани и представници Удружења пензионера са Звездаре и других општина.

 

Покровитељ манифестације ,,Дани сениора на Звездари“ је Градска општина Звездара, а пријатељи „Дана сениора“ су: Библиотека „Вук Караџић“ и Установа културе „Театар Вук“.