Новогодишњи хуманитарни базар, у организацији „Пан театра” одржан, је уз подршку Градске општине Звездара, Волонтерског сервиса Звездаре и Предшколске установе „Звездара”, на тргу испред ГО Звездара и УК „Вук Стефановић Караџић”.

На Базару су прикупљена средства за помоћ култури, како би био обезбеђен опстанак и егзистенција позоришта, јер услед пандемије изазване корона вирусом позориште није могло да ради седам месеци, а и сада ради са смањеним капацитетима.

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је у име Општине Звездара поздравио присутне посетиоце и рекао да Општине Звездара настоји да, у складу са својим могућностима, помогне реализацију што већег броја културних догађаја и програма, а сада се указала потреба да, због епидемије изазване корона вирусом, пружи помоћ и једином дечјем професионалном позоришту на Звездари које овде ради већ 22 године. „Надам се да ће на данашњој манифестацији најмлађи посетиоци, али и они старији уживати у програму, а да ће и убудуће бројне генерације малишана одрастати уз представе„Пан театра”-рекао је Владан Јеремић

Оснивач „Пан театра” глумица Оливера Викторовић Ђурашковић захвалила је Градској општини Звездара, Волонтерском сервису Звездаре, Предшколској уставови Звездара, предузетницима и свим људима добре воље који су својом помоћи и донацијама омогућили да Базар буде успешан. „Пан театар” је током свог дугогодишњег рада на Звездари много пута био укључен у хуманитарне акције за друге, а сада на тај начин покушавамо да обезбедимо неопходна средства за наствак свог рада”-рекла је Оливера Викторовић Ђурашковић и позвала посетиоце да уживају у програму.

Након тога изведена је представа „Пан театра” „Царево новогодишње одело”, а посетиоци су током дана имали прилику да се друже са-аниматорима-Деда Мразом, Елзом, Принцезом, Снежаном…

Гост манифестације био је пантомимичар Марко Стојановић.

Посетиоци су на штандовима могли да купе сликовнице, бојанке, играчке или накит, као и медењаке и слаткише, а најмлађи су могли да осликају лице и да се фотографгишу са Деда Мразом.

На томболи су учесници добили три награде, а прва од њих је била торта са логом „Пан театра”.

Сав приход од продаје производа намењен је помоћи у раду „Пан театру”.

Манифестација је одржана уз придржавање свих прописаних мера за сузбијање епидемије изазване корона вирусом.