На теренима СЦ „Олимп – Звездара“, у петак, 20. септембра 2019, одржан је Сајам спорта и рекреације. Своје програме представиле су спортске организације које фукционишу и раде на Звездари, као и СЦ „Олимп – Звездара“. Представљени су колективни и борилачки спортови, шах, спорт особа са инвалидитеом, плес, атлетика, ритмичко спортска гимнастика, бициклизам… Манифестацији је, у име Градске општине Звездара, присуствовао Роберт Милићевић, члан Већа ГО Звездара.

По дивном сунчаном дану, ученици основних и средњих школа су имали прилике да виде презентације спортова, али и да се опробају у њима. Они су на „Олимп” дошли организовано, у пратњи наставника разредне наставе или физичког васпитања.

Најмлађи су имали прилике да са представницима плесних клубова „Аурора“ и „Спин“ увежбавају плесне кореографије, са представницима ШКК „Звездара“ уче елементе кошаркашке технике, упознају се са програмима Покрета за женску кошарку „Марина Маљковић“, ККЖ „Раднички“ и БКК „Раднички“, а са представницима ОК „Рода“ увежбавају елементе одбојкашке игре. Уз подршку тренера СУ „Звездарица“ на бицикл – тренажеру и кроз вожњу бицикла основци су се упознавали са овим олимијским спортом. Спортски савез особа са инвалидитетом Београда је приближио посетиоцима своје програме и организовао занимљиве спортске садржаје.

Млади спортисти Карате клуба „Раднички“, ЏК „Жандармерија“, ЏК „Павле Савић“, ЏК „В. М. Луг – Партизан“ и ЏК „Трудбеник“ су презентовали своја знања на терену за мали фудбал,  представљен је програм теквондоа ТК „Омега“, ТК „Кобра“ и ТК „Пегазус“ , као и Школа ритмичко спортске гимнастике СЦ „Олимп – Звездара. Шах су учесницима Сајма приближили представници ШК „Раднички“, ШК МЗ „Ћирило и Методије“ и ШК „Слобода“, а технику бокса Кик бокс клуб „Раднички – Крсташ“ и БК „Раднички“. Рвање су представили представници клубова РК „Раднички“ и РК „Работнички“. СУФ „Коњарник“ је на штанду информисао младе о својим спортским резултатима и могућностима бављења футсалом. Спортски центар је представио своје програме: летње и зимске кампове за децу и младе, клизање,  школу кошарке, фудбала, атлетике, кик-бокса, рекреацију за жене, фитнес програм, јогу и тај чи. Ови програми се суфинасирају из буџета Градске општине Звездара.

Циљ манифестације је био представљање спортских програма који су доступни грађанима свих узраста на територији Звездаре, упознавање са начином пријављивања и учешћа, као и мотивисање деце и младих да се баве спортом. Спортске организације су поделиле бесплатне ваучере за тренирање у трајању од месец дана, два месеца или целу годину, у зависности од средстава која су опредељена у буџету ГО Звездара.