У Градској општини Звездара је у четвртак, 23.2. одржан састанак којем су, поред представника Општине, присуствовали директори основних и средњих школа, директорка и начелница педијатрије Дома здравља „Звездара“, представници ПУ Звездара, Полицијске станице Звездара и инспектори за малолетничку деликвенцију МУП РС Секретаријата у Београду.

Главна тема састанка је била безбедност ученика, а дискутовало се и о процедурама за остваривање права у области образовања, предстојећем конкурсу за најволонтерску акцију за ученике основних и средњих школа, упису ученика у први разред основне школе и осталим темама. Састанак су водили Милош Игњатовић, председник ГО Звездара, Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара и Лазо Шеган, члан Већа ГО Звездара задужен за послове у области образовања.

Представници полиције су у кратком извештају обавестили присутне да је безбедносна ситуација у звездарским школама добра, да се највећи број пријављених прекршаја односи на нестанак мобилних телефона и похвалили су програме које школе реализују са циљем подизања свести код родитеља о питањима безбедности.

Инспектори Секретаријата су представили своје програме на превенцији преступничког понашања код деце и младих и указали на могућност реализације предавања са ученицима, наставницима и родитељима ученика.

Директорка Дома здравља „Звездара“ др Драгана Трифуновић Балановић је информисала директоре да постоје могућности да се час грађанског васпитања реализује у Дому здравља и да се млади упознају са његовим функционисањем. Циљ оваквих сурета би био развијање свести код ученика о раду ове институције, као и изградња културе међусобног уважавања, поштовања и поверења. По плану се организују систематски прегледи ученика, а са радом је почело и саветовалиште за младе. Др Трифуновић Балановић је посебно истакла да сва деца која се уписују у школу морају бити вакцинисана, о чему добијају потврду у Дому здравља, и апеловала је на родитеље да на време почну са здравственим прегледима деце и њиховом вакцинацијом како би била спремна за полазак у школу.

Директори су обавештени о организовању припрема за завршни испит ученика и наставак сарадње са Секретаријатом за управу у вези са достављањем извода из књига рођених будућим основцима, средњошколцима и студентима.