Седница Већа Градске општине Звездара, којом је председавао председник Већа ГО Звездара Милош Игњатовић, одржана је, у присуству грађана Миријева, у уторак, 24.4.2018. у просторијама Месне заједнице „Миријево”, Школски трг 2.

Поред чланова/ца Већа Градске општине Звездара, седници су присуствовали и: председник Скупштине ГО Звездара, начелница Управе ГО Звездара, заменик начелника Управе ГО Звездара, начелници општинских одељења, као сарадници.

Председник Већа ГО Звездара Милош Игњатовић је, поздравио присутне грађане Миријева и рекао да се седница Већа одржава у Миријеву, јер су грађани показали жељу да буде организован састанак са члановима општинског Већа на коме ће се разговарати о комуналним проблемима на територији Месне заједнице „Миријево” и унапређења квалитета живота становника овог дела Звездаре.

Присутни грађани су исказали задовољство због организовања овог састанка и изнели своје сугестије и предлоге у вези са решавањем постојећих проблема. Тако је предложено да Општина Звездара утиче на то да се појачају линије јавног градског превоза које возе до Миријева, да се реше проблеми у вези са изградњом водоводне и канализационе мреже,  да се уреде некатегорисани путеви и друга комунална инфраструктура, да се направе паркови на више локација, као и да се направи парк за псе  и сл.

Сва питања грађана су евидентирана, као и контакт подаци поставилаца питања и грађанима је речено да ће на питања из делокруга рада Општине одговоре добити у што је могуће краћем року, док ће друга питања која су постављена бити прослеђена надлежним градским или републичким службама.

Заједнички закључак са данашњег састанка је да је овај састанак вишеструко користан, јер су грађани имали прилику да своје сугестије и предлоге изнесу лично члановима Већа ГО Звездара, док су чланови Већа и представници општинских  служби имали прилику да чују и за комуналне проблеме на територији МЗ „Миријево” који до сада нису пријављени Општини.