У Орловском насељу у Миријеву у суботу, 24. јуна  одржан је седамнаести традиционални Меморијални турнир „Душан Јовановић”, који је организовала Градска општина Звездара.

Турнир у малом фудбалу се одржаo у знак сећања на тринаестогодишњег дечака ромске националности Душана Јовановића кога су на смрт претукли скинхедси пре 20 година (у октобру се навршава 20 година од тог немилог догађаја).

Турнир је отворио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара, у присуству породице Душана Јовановића и великог броја учесника, окупљених грађана и становника Орловског насеља. Турниру су, у име ГО Звездара присуствовали и чланови општинског Већа: Мирослав Мариновић, Лазо Шеган, Владан Јеремић, Роберт Милићевић и Ненад Николић, као и Славко Јовановић, координатор Мобилног тима за инклузију Рома Звездара.

На турниру је учествовало 14 екипа из свих делова града, а победник Турнира је екипа са Ледина која је награђена пехаром. Пехарима су награђене и екипе које су освојиле 2. и 3. место, као и најбољи играч и голман.