У организацији Савеза за организовање школских спортских такмичења у Деспотовцу је одржан стручни скуп-семинар на тему „Подизање организационог и стручног капацитета школског спорта на општинском нивоу“.

Скупу који је за циљ имао унапређење школског спорта на територији Градске општине Звездара, присуствовало је 35 наставника физичког и здравственог васпитања звездарских основних и средњих школа. На почетку су присутне поздравили секретар Савеза за организовање школских спортских такмичења и Спортског савеза Звездара, Мирослав Живановић, представник Секретаријата за спорт и омладину, Новица Тодосијевић, спортски директор Београдске асоцијације за школски спорт, Момчило Станојковић, и члан Већа ГО Звездара, задужен за послове у области спорта, Богдан Лековић, koji  је истакао да је развој школског спорта један од приоритета Општине и мотивисао наставнике, да поред програма које Општина подржава, планирају Еразмус плус програме и учествују на конкурсима за посебне програме које Секретаријат за спорт и омладину расписује.

Мирослав Живановић, који је као секретар успешно водио Спортски савез Звездара и Савез за организовање школских спортских такмичења од оснивања, је подсетио наставнике на историјат школских игара на Звездари и истакао значај повезивања и удруживања школа. Истакао је и сјајне резултате звездарских екипа на градским и републичким такмичењима и улогу посвећених наставника.

Драгана Контић, која је једногласно изабрана за новог секретара организације, и Момчило Станојковић су упознали присутне са Календаром општинских спортских такмичења и мерама које је неопходно предузети, у складу са упутствима Тима за ванредне ситуације.

Соња Стаменовић и Михајло Мазић су наставнике подсетили на законске одредбе којим се регулише планирање годишњих и посебних програма у области спорта, праћење њихове реализације и извештавање и подстакли их да планирају додатне програме који се реализују током викенда, летњег и зимског распуста. Истакли су значај заједничког планирања активности у оквиру Савеза, које се односе на организацију школских такмичења, усаглашавање критеријума о награђивању најуспешнијих школских екипа, осмишљавање нових спортских манифестација и догађаја којима би се унапредио школски спорт на општини.

Представници образовно васпитних установа чине Скупштину Савеза за организовање школских спортских такмичења и за председника је једногласно изабран Синиша Борковић из ОШ „Иван Горан Ковачић“, а за заменика председника Драгана Салопек из ОШ „Павле Савић“.

Стручни скуп је планиран Годишњим програмом Савеза и подржан средствима из буџета ГО Звездара.