Акција чишћења школског дворишта ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“, у којој су учествовали ученици, родитељи и запослени у школи, одржана је у суботу, 30. марта 2019. године. Акцију је, у сарадњи са ГО Звездара,  подржало ЈКП „Градска чистоћа“ постављањем канти за одлагање прикупљеног отпада и његовим одвожењем.

Савет родитеља школе је, уз подршку управе, позвао родитеље и децу путем књиге обавештења и друштвених мрежа. Уређењу школског дворишта се одазвао велики број ученика и родитеља. Покупљени су папири, почишћено двориште и засађено цвеће. Ученици и родитељи другог три, са учитељицом Јасмином Бајчетић, су били изузетно креативни. Донели су и офарбали старе гуме, поставили их у окопане леје и добили декоративне жардињере у којима су засадили цвеће. Ученици су били веома вредни и показали су да брину о својој школи.

Сунчан дан, смех и лепо расположење су красили ову активност, а присутни су наговестили окупљања по истом задатку, бар једном у два месеца. Обећали су да ће више разговарати о хигијени школског дворишта и радити на развијању еколошке свести и културе код свих. Изразили су наду да ће и посетиоци који користе школско двориште током викенда више бринути о њему и безбедности деце која похађају школу.