Еко радионица удружења  Звездарски еколошки центар – ЗЕЦ и Чувари заната одржана је 1. октобра. Тема октобарских радионица су „Здрави стилови живота- октобар месец добрих навика “.

На радионици  је направљен план активности за октобарски еко календар након чега су учеснице радионице биле фокусиране на обраду одбачених болничких паравана који су пренамењени у постаменте за експонате. Користећи комбиновану технику при изради постамената, настали су реквизити који ће бити искоришћени за изложбу коју удружења припремају.

Живот у складу са природом (нас и  наших предака) који подразумева штедњу и смањење потрошње свих ресурса, као и вишекратну и поновну употребу/реупотребу многих предмета у свом окружењу је идеја водиља на основу које су настале ове радионице.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања и одбране животне средине и здравља људи и планете Земље , кроз едукативно – креативни приступ.

Звездарски еколошки центар – ЗЕЦ и „Чувари заната”сваког четвртка од 18-20 часова у „ Клубу 503“, ул. Бул. краља Александра бр. 503, организују бесплатне еколошке радионице под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“. За све учеснике радионица обезбеђен је материјал, заштитне маске и освежење.

Према речима водитељки радионица Биљане и Бојане следећа радионица ће бити одржана у четвртак, 8.10.2020. године.