Нова креативнa радионицa на којој су суграђани имали прилику да науче основне технике израде накита одржана је у четвртак, 30.јула у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре.

Радиионичарке- Зорица и Антонина су заинтересованим полазницима пренеле вештине и знања у изради накита од конца, стаклених, дрвених и пластичних перли. Своје покидане огрлице и наруквице које су донели, од овог и сличних материјала, посетиоци радионице су могли да комбинују са материјалом који је Волонетрски сервис припремио за радионицу.

Након радионице посетиоци су истакли да су имали прилику да корисно проведу своје слободно време и да нешто лепо науче, а своје радове-права уникатна уметничка дела-понели су са собом.

Радионица је бесплатна, намењена суграђанима са Звездаре и са других општина а неопходан материјал обезбедила је Градска општина Звездара.

Циљ ове, као и осталих креативних радионица Волонтерског сервиса, је да наши суграђани у условима излолације, неизвесности, страха и провођења велике количине времена у својим домовима, пронађу нове, кративне и корисне начине за своје активности током слободног времена, социјализацију и лично оснаживање. Радионица је и добра прилика да полазници пронађу нови хоби и интересовање.