У сарадњи са ГО Звездара, Звездарски еколошки центар – ЗЕЦ наставља да у МЗ „Зелено брдо“ организује бесплатне еколошке радионице под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“.

Тема јунских радионица је Светски дан заштите животне средине који се обележава 5. јуна. Након уводних речи водитељки радионице, Бојана Лукић и асистенткиња Дрина су извеле мини  перформанс „Моје лично смеће“ и мотивисале мале и велике радионичаре на активно учествовање на радионици. Закључили смо да су  зелена, плава и жута боје које су есенцијално важне боје за нашу планету.

На крају смо сви заједно од одбаченеог папира направили  3д колаж планете Земље као симбол живота, природе, хуманости, емпатије и људскости.

Основни циљ ових активности удружења ЗЕЦ је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања животне средине и здравља људи и планете Земље, као и стварање трајних еко навика, зеленог размишљања и креативног еко мишљења

Велики одзив људи различитих генерација и занимања међу којим је било предшколаца, средњошколаца, студената, инжењера заштите животне средине, дефектолога, учитеља, професора указује на значај ове теме.

О наредном термину еко-радионице организатори ће благовремено обавестити заинтересоване.