Нова еко радионица удружења  „Звездарски еколошки центар” – ЗЕЦ и „Чувари заната”одржана је на тему „Еколошке активности из угла младих и деце “ која је актуелна током новембра месеца.

У новембарском еко календару организатори су препознали два важна датума, 17. новембар-Дан еколошких покрета, и 20. новембар-Светски дан детета, те је овај месец посвећен еко активизму, зеленим идејама и променама које треба да се уведу када су здраве навике у питању, али из угла потреба младих и деце.

На радионици се разговарало о загађености наше планете у смислу отпада који свакодневно стварамо. Уз разговор су учесници, користећи одбачену пластику, папир, амбалажу и сл. завршили започети заједнички асемблаж планете на којој тренутно живимо и планете какву желимо у будућности.

За рад је коришћена комбинована техника, па је асемблаж планете Земље завршен уз употребу одбаченог папира, старе лепенке и пет амбалаже, амбалажног папира, папира у боји и сличног.

У гостима на радионици је била руководилац вртића „Звездани гај“ Слађана Вујовић са дивном поруком деце предшколске групе, којом су желела да изразе захвалност Удружењу ЗЕЦ за уређење клупа на улазу у вртић. Тим вртића са предшколцима је ЗЕЦ-у поклонио ориганалну захвалницу у виду илустроване песме о чаробном зецу – ЗЕЧЈА ЧАРОЛИЈА на чему им се захваљују сви чланови Удружења ЗЕЦ.

Као и друге врсте креативног рада и овај има „антисрес“ дејство и чини да се, док га радите, опустите и заборавите на дневне бриге, што је свима у ово време више него потребно.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања и одбране животне средине и здравља људи и планете Земље, кроз едукативно – креативни и релаксирајући  приступ.

Следећа бесплатна еко радионица под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“ биће одржана у четвртак 26.новембра. 2020. од 18-20 сати у „Клубу 503“, Бул. краља Александра бр. 503. За све учеснике радионица је обезбеђен радионичарски материјал, заштитне маске и освежење.- поручују организаторке Биљана и Бојана.