Нова еко радионица удружења  „Звездарски еколошки центар” – ЗЕЦ и „Чувари заната”одржана је на тему „Еколошке активности из угла младих и деце “ која ће бити актуелна током новембра месеца.

На радионици  се разговарало о важним  (еко) данима у новембарском еко календару  и, с обзиром да је 17. новембар Дан еколошких покрета, а 20. новембар Светски дан детета, договорено је да  овај месец буде посвећен еко активизму, зеленим идејама и променама које треба да буду уведене када су здраве навике у питању, али из угла потреба младих и деце. Деца (млади) су преузела иницијативу и организовала еко креативну радионицу.

Користећи комбиновану технику за рад од одбаченог папира, старих лакова за нокте, и свега онога што би можда било бачено у отпад, настали су ориганални радови – асемблажи и орнаменти. Као и друге врсте креативног рада и овај има „антисрес“ дејство и чини да се, док га радите, опустите и заборавите на дневне бриге.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања и одбране животне средине и здравља људи и планете Земље, кроз едукативно – креативни и релаксирајући  приступ.

Следећа бесплатна еко радионица под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“ биће одржана у четвртак 12.новембра.2020. од 18-20 сати у „Клубу 503“, Бул. краља Александра бр. 503. За све учеснике радионица је обезбеђен радионичарски материјал, заштитне маске и освежење.- поручују организаторке Биљана и Бојана.