Ванредна седница Штаба за ванредне ситуације за територију Градске општине Звездара на тему спречавање, сузбијање и гашење епидемије COVID-19 одржана је у четвртак, 12.3. у Општини Звездара.

Седницом је председавала Виолета Филип, заменик председника ГО Звездара и заменик шефа општинског Штаба за ванредне ситуације, која јје поздравила присутне и рекла да је формиран општински Савет за здравље који је неколико сати раније имао конститутивну седницу.

О раду Савета за здравље присутне је обавестио председник Скупштине ГО Звездара и члан општинског Штаба за ванредне ситуације Александар Ерор који је рекао да је, између осталог, Савет за здравље ГО Звездара, на основу Одлуке Владе Републике Србије донете у циљу сузбијања корона вируса и препорука Градског штаба за ванредне ситуације, донео препоруке за територију ГО Звездара са којима је упознао присутне.

После стручне анализе стања на територији ГО Звездара од стране представника КБЦ „Звездара“ и ДЗ „Звездара“, као и на основу препорука Савета за здравље Градске општине Звездара, општински Штаб за ванредне ситуације је донео препоруку да се реализација свих активности Општине које предвиђају присуство више од 100 људи у затвореном простору одложе најраније до 1. априла 2020. године.

Предузимањем ових нових мера, поред већ постојећих, биће побољшани услови за спречавање појаве, ширење и сузбијање заразне болести COVID 19 на територији Градске општине Звездара.