У оквиру традиционалне акције уз логистичку подршку Градске општине Звездара у оквиру својих активисти Добровољно ватрогасно друштво „Звездара” је одржало Општинско квалификационо квиз такмичење „Покажи шта знаш из области заштите од пожара 2017” за ватрогасни подмладак и јуниоре основних школа на територији Градске општине Звездара. Квиз такмичење је одржано 22.11.2017. у просторијама ДВД „Звездара”, Булевар краља Александра 259.

Пријаве за такмичење упутиле су четири школе са територије градске општине Звездара. ОШ „Вељко Дугошевић” (која је наступала са две екипе подмлатка и две екипе јуниора) , ОШ „Стеван Синђелић”, ОШ „Марија Бурсаћ” и ОШ „Деспот Стефан Лазаревић”. Такмичарске екипе са 40 ученика довели су њихови наставници, који су их и припремали за Општинско квиз такмичење. Ученици организовани у мушке и женске екипе ватрогасног подмлатка категорије „А” и једна екипа јуниора y теоретском делу одговарали су на питања из теорије заштите од пожара, а у практичном делу решавали „слагалицу” са сликом ватрогасне пумпе „брентача”.

Такмичење је протекло у изузетно узбудљивој атмосфери и навијању присутних. Победничким екипама које су освојиле 1, 2.и 3. место уручене су златне, сребрне и бронзане, медаље. Свим учесницима додељене су захвалнице. Најрадоснија су отишла деца победници, али је чињеница да нико није фаворизован и да је победило знање теорије заштите од пожара, која је прилагођена узрасту ученика и презентована кроз организоване обуке ученика, са јединим циљем да се смањи број пожара и жртава, узрокованих дечјом непажњом, несмотреношћу, необавештеношћу и игром пиротехничким производима. У припремним активностима, (обукама, раду комисија за такмичење) такмичењу учествовало је 20 чланова ДВД „Звездара” који су остварили у припремама и такмичењу укупно 240 часова добровољног рада.

Такмичаре су поздравили председник ДВД „Звездара” Љубомир Илић в.в. официр I класе и члан Извршног одбора ДВД „Звездара”, проф. др Драган Млађан в.в. официр I класе који су бодрили такмичаре и уручили медаље и признања најбољима.

Пласман екипа:

1. место у категорији подмлатка ученице освојила је такмичарска екипа из ОШ „Стеван Синђелић”,

1. место у категорији подмлатка ученици освојила је такмичарска екипа из ОШ „Стеван Синђелић”

1. место у категорији јуниори ученице, освојила је такмичарска екипа из ОШ „Вељко Дугошевић”

1. место у категорији јуниори ученици, освојила је такмичарска екипа из ОШ „Вељко Дугошевић”

Првопласиране екипе су се квалификовале за Градско квиз такмичење ВСБ , које ће бити одржано у суботу, 25. новембра у свечаној сали МУП РС Управе за ванредне ситуације у Београду, у ул. Мије Ковачевића 2-4, где ће ове две екипе представљати Градску општину Звездара.