Поводом 8. марта, Међународног дана жена, на простору СЦ „Олимп Звездара“ је и ове године одржана по много чему јединствена манифестација која је имала за циљ да истакне значај физичке културе у развоју сваке личности и потребу да се и припаднице нежнијег пола у још већем броју укључују у најразноврсније видове спорта а исти учини доступним за све категорије без обзира на урраст или врсту инвалидитета.

Приредба је окупила око 150 учесника, деце и младих пре свега, са простора целог града – како чланова бројних удружења и организација особа са инвалидитетом, тако и ученика школа као и предшколских установа, корисника услуга у установама социјалне и здравствене заштите и суграђана који су збринути у условима кућног смештаја.

У име Градске општине Звездара присутнима се обратила помоћница председника општине Звездара Виолета Филип,поздравила све учеснике и захвалила им се на учешћу у овој манифестацији, као и домаћину СЦ „Олимп” на успешној организацији. Она је учесницима пожелела много среће у данашњем такмичењу истакавши да су сви они победници самим тим што су узели учешће у овој манифестацији.Свим дамама је пожелела срећан Осми март са жељом да им сваки дан буде дан жена.

Учесници на манифестацији су имали могућност да се укључе и упознају са најразноврснијим спортским дисцплинама: вежбама на полигону, лоптачким спортовима и играма с лоптом, боћањем, стоним тенисом итд., а посебно су интересовање изазвале оне дисциплине које су демонстриране као све популарније – теквондо и риболов, а организатор је за све присутне припаднице нежнијег пола обезбедио и пригодне поклоне.

Успешни организатори овог дружења били су Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, њено је одржавање омогућио и помогао град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту, као што су драгоцену помоћ пружили Црвени крст Звездаре и КОРН Аматерска кошаркашка лига, док су својим присуством њен значај увеличали представници Секретаријата за спорт и омладину, Градске општине Звездара и Спортског савеза инвалида Србије.