Округли сто са темом „Подршка женама жртвама насиља – смањење сиромаштва и борба против социјалне искључености“ биће одржан у уторак, 07. децембра 2010. године са почетком у 12 часова у просторијама Библиотеке „Вук Караџић“ Звездара, у Улици Ћирила и Методија бр. 2, I спрат.

Градска општина Звездара и Удружење грађана „PANNONIA INTERKULTURA“ Београд, спроводећи пројекат „ЗВЕЗДАРА БЕЗ НАСИЉА“, организују низ манифестација у оквиру међународне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, која се обележава од 25. новембра до 10. децембра.

У двочасовном разговору учествоваће еминентни стручњаци и стручњакиње из Мађарске и Србије који се баве проблемом насиља над женама. Ово је други округли сто у оквиру манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“.

Постављање званичног сајта www.zvezdarabeznasilja.eu је резултат пројекта „Звездара без насиља“ где ће осим информација на српском, мађарском и енглеском језику, заинтересовани моћи да поставе питање или оставе своје коментаре, примедбе и предлоге.

Округли столови су само један сегмент у низу манифестација у оквиру пројекта „Звездара без насиља“ а одржавају се током међународне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“ од 25. новембра до 10. децембра.

Пројекат „Звездара без насиља“ је финансијски подржала Влада Краљевине Норвешке.