Округли сто „Подстицај и припрема за дојење” одржан је у присуству већег броја трудница и гостију у среду, 2.10. у Клиничко болничком центру „Звездара”, улица Прешевска 31.

Округли сто, коме су у име Градске општине Звездара присуствовали члан Већа ГО Звездара Душан Игњатовић и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Љиљана Филиповић,  је отворио прим. др Војислав Лекић, начелник Болнице за педијатрију „Др Олга Поповић – Дедијер“, помоћних директора КБЦ „Звездара“ за медицинска питања који је присутним трудницама представио рад Породилишта КБЦ „Звездара” и истакао значај данашњег догађаја који се реализује у сарадњи са ГО Звездара.

У име Градске општине Звездара присутне је поздравио члан Већа ГО Звездара Душан Игњатовић који је захвалио КБЦ „Звездара” на организовању овог догађаја који се реализује у току обележавања Националне недеље промоције дојења. Душан Игњатовић је истакао добру сарадњу ГО Звездара и КБЦ „Звездара” и рекао да ће Општина и у наредном периоду, према својим могућностима, помагати у раду ову врхунску здравствену институцију, а посебно Породилиште у коме се сваке године роди око 2200 беба, захваљујући чему општина Звездара има позитиван природан прираштај.  „Градска општина Звездара је пре неколико година почела да дарује бебу која је прва рођена на Божић у Градској болници, па је тако и ове године прворођеној беби дарован златник.”-рекао је Душан Игњатовић.

У наставку, присутним трудницама и гостима су о значају дојења, порођају и значају родитеља у животу новорођенчета говориле: прим др Весна Стојановић, начелница Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара”, прим др Олга Станојловић, шеф Одељења неонатологије, члан Републичке стручне комисије за подршку дојењу, др сци. Марија Тришовић, шеф Одсека патологије трудноће,. Маја Настић, главна сестра акушерског одељења, Рада Терзић, главна сестра Болнице за гинекологију и Ружица Николић, главна сестра неонатолошког одељења.

Округли сто је био прилика да труднице, породиље и родитељи стекну нова сазнања на тему промоције и подстицаја дојења, како постати добар родитељ и колико је за новорођенче важна улога породице.

Догађај је реализован у оквиру обележавања Националне недеље промоције дојења које су на Звездари организовали Градска општина Звездара и Хуманитарно удружење „Тројка“, у сарадњи са Домом здравља „Звездара”, Клиничко-болничким центром „Звездара“ и Центром за едукацију и истраживање здравља Београд са жељом да допринесе подизању свести појединца и друштва о значају дојења, као и истицању улоге породице у промоцији здравог родитељства.