Изложба „олдтајмера”у организацији Олдтајмер клуба „Београд” одржана је у петак 21. јула од 18-22 сата, на платоу испред Градске општине Звездара, уз подршку Општине Звездара и Општине Гроцка.

Посетиоци су могли да виде око 50 „олдтајмера” из Србије, међу којима су  „форд А“ из 1930, „шевролет“ из 1928. и „мерцедес“ из 1936., три најстарија регистрована возила код нас.

Ово је била прилика за најаву и промоцију 50. „Грочанских свечаности“, којe комшијска општина организује од 26. јула до 2. августа са богатим програмом и бројним учесницима.

 

 

Изложба олдтајмера је део програма „Лето на Звездари“, који је настављен исте вечери пројекцијом најпопуларнијих домаћих  филмова на Миријевском шеталишту. Пројекцији првог филма „Santa Maria Della Salute” од 21 сат, претходило је обраћање Милоша Игњатовића, председника Градске општине Звездара који је најавио наставак звездарских летњих садржаја у Малом и Великом Мокром Лугу и    „Петом паркићу“. Драган Бјелогрлић, познати глумац и редитељ, поздравио је госте, похвалио акцију биоскопа на отвореном и најавио снимање за јесен у Миријеву, које је назвао „новом културном тачком Београда“. У наставку биоскопског дружења под ведрим небом, од 23 сата гледаоци су уживали у  „Војној академији 3“.

Миријевско шеталиште је  било биоскоп на отвореном и током викенда 22. и 23. јула. У суботу од 21 сат посетиоци су гледали „Зону Замфирову 2“, а од 22.30 „Бисер Бојане“, док су у недељу у истим терминима  приказани „Дневник машиновође“ и „Козје уши“.

Летњи биоскоп се наредних викенда премешта у Велики Мокри Луг, а потом  на „Лион“.

Сви програми су бесплатни.