На теренима СЦ „Олимп-Звездара“ одржана су такмичења за децу основношколског узраста и прве године средње школе у четири спортске дисциплине. Право са „Олимпа“ на Регионално финале у Пожаревац иду победници турнира Лино између две ватре, 3х3, Кока Кола Куп и турнира у малом фудбалу за дечаке 2012. годиште и млађе.

 

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је отварајући Игре изјавио да му је драго што су деца са Звездаре постала део најлепше спортске приче у региону, пожелео им је много среће на такмичењима и позвао их да негују фер-плеј, да се лепо друже и да наставе да се баве спортом.

„Ово је најлепша слика коју данас шаљемо са Звездаре – млади и спорт. Посебно ми је драго што смо данас на „Олимпу”, јер је Олимп место грчких богова, а ја верујем да ће многи од вас који су данас овде, када одрасту постати врхунски, па чак и олимпијски спортисти. Хвала много „Дунав осигурање” Спортским играма младих што су уз децу Звездаре, а посебно хвала вама децо и вашим родитељима, учитељима, наставницима и тренерима.

 

У име „Дунав осигурање” Спортских игара младих децу је поздравио спортски директор Слободан Поповић. У име града Београда подршку манифестацији је пружио Горан Спасојевић градски већник за спорт.

 

У игри Лино између две ватре пласман на даље такмичење у млађој категорији изборила је екипа ОШ „Марија Бурсаћ“, док су код старијих најбољи били дечаци и девојчице из ОШ „Десанка Максимовић“.

 

Најбољи у трци на 60 метара били su Петра Николић, Емилија Исаиловић, Мина Грандић, Вук Срдић, Василије Николић, Вук Бајић у категорији 2014. годиште и млађи, док су њихови старији другари, 2012. и млађи, Матеја Јоргачевић, Павле Стаменковић, Анђела Милошевић, Саша Доганић и Сара Гудовић, такође, истрчали до медаље и изборили пласман на Регионално финале.

 

Када је реч о најбољим екипама у 3х3, у Пожаревцу, на Регионалном финалу, Звездару ће представљати, у женској категорији екипа ОШ „Марија Бурсаћ“. Код дечака најбољи су били баскеташи екипе „Жарковци“.

 

На турниру Кока-Кола куп победила је екипа ОШ „Павле Савић“ у конкуренцији дечака, а најбоље су биле фудбалерке ОШ „Драгојло Дудић“. Фудбал су играли и дечаци 2012. и млађи, а златне медаље изборили су дечаци ОШ „Павле Савић“.

 

Регионално финале „Дунав осигурање” Спортских игара младих биће одржано у Пожаревцу 17. јуна. Државно финале планирано је у јулу у Бањи „Ждрело”, док се Међународна завршница традиционално одржава у другој половини августа у Сплиту где се такмиче и друже деца из све три земље учеснице Игара, Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.