Чланови Већа Бранко Ршумовић, Роберт Милићевић и Мирослав Митровић примали су грађане Звездаре 11. јула, од 17.30 до 20.00, у простору Архиве у Шалтер сали Градске општине Звездара.

Био је то почетак нове праксе да се средом по три општинска функционера сусрећу са грађанима и у директној комуникацији током 2,5 сата чују питања, предлоге, идеје, иницијативе, појасне процедуре, недоумице…

Следеће среде, 18. јула у истом термину грађанима ће бити на располагању председник општине Едип Шерифов, његов заменик Зоран Вулетић и председник СО Звездара Душан Игњатовић.

За пријем средом заинетересовани становници општине Звездара могу да се пријаве телефоном на број 3405-717. Приликом пријема странака функционери ће попуњавати обрасце у вези са захтевима, који ће пријављеним грађанима благовремено бити достављени.

Осим пријема средом, у циљу боље комуникације са грађанима и побољшања квалитета живота на Звездари, уведена је и нова пракса да сваког петка функционери одлазе на терен на позив и предлог грађана. За 13. јул заказана је посета Улици витезова Карађорђеве звезде, где грађани имају примедбу да нису обавештени о почетку радова у овој улици због чега се појавио низ пратећих проблема које треба решити.

По пријави грађана чланови Већа позвали су представнике извођача радова ЈКП „Београд пута“ да заједно на терену нађу решење за нормално функционисање саобраћаја док трају радови.

Прошлог петка председник општине Едип Шерифов и сарадници отворили су дечје игралиште на Коњарнику, иза зграде Рудо 3 и том приликом обишли тај део Звездаре и разговарали са председницима скупштина станара, савета зграда и са грађанима. Одзив грађана био је неочекивано велики, а активно учешће, предлози и иницијативе показују да је ово добар вид комуникације.

На овај начин, заједничким наступом пред грађанима Звездаре и отвореним приступом њиховим проблемима, коалиција на власти жели да покаже да је одговорна према грађанима и да заједно са њима жели да одреди приоритетне проблеме за решавање.