Општина Звездара 16. октобра свечано је обележила Дан ослобођења Општине у Другом светском рату.

Поводом дана општине, по четврти пут, награђени су Звездарски ђаци који су били најбољи на републичким такмичењима, уручена новчана помоћ деци без родитељског старања из Фонда Задужбине Шеговић и положени венци на споменик ученицима палим у рату 1941-1945 испред Шесте гимназије и на споменик борцима палим у Другом светском рату у Миријеву.

Ученике основних и средњих школа Звездаре који су освојили награде на републичким или међународним такмичењима и њихове наставнике менторе, Општина је новчано наградила: за освојено прво место износом од 13.000 динара, за друго 11.000 динара а за освојено треће место 10.000 динара. Ученици који су освојили награде у категорији екипних такмичења добили су по 5.000 динара.Награђени су и наставници-ментори са 10.000 динара.

Свечаност поводом доделе награда одржана је у Шестој београдској гимназији. Председник ГО Звездара Милош Игњатовић рекао је да му је јако драго што на Звездари има пуно успешних младих људи и истакао да се нада да ће следеће године тај број бити још већи.

Поводом Дана општине, уручена је и новчана помоћ деци без родитељског старања из Фонда Задужбине Шеговић. Помоћ је ове године опредељена за двадесеторо деце без родитељског старања, по 14.000 динара за свако дете, што укупно износи 280 хиљада динара, чиме се поштује воља задужбинара др Ивана Шеговића и његове супруге Јелисавете да се из фонда Задужбине помажу деца без родитељског старања са територије Градске општине Звездара. Новчана помоћ уручена је старатељима и хранитељима док су деца добила пригодне поклоне који су обезбеђени средствима кабинета председника општине Звездара и Волонтерског сервиса Звездаре.

На дан општине, награђени су и запослени у Управи ГО Звездара који су у општини провели 10, 20, 30 и 40 година.

Председник општине Звездара Милош Игњатовић са сарадницима положио је венце на споменик ученицима палим у рату 1941-1945 испред Шесте гимназије и на споменик борцима палим у Другом светском рату у Миријеву и примио делегацију СУБНОР-а Звездаре.